header

Ayurvedische massage

De ayurvedische massage komt uit India en hierbij maak ik gebruik van speciaal op u afgestemde olie, voor we aan de massage beginnen zullen we dan ook eerst een paar vragenlijsten invullen. Het is mogelijk deze vooraf per mail toe te sturen.

Het woord ayurveda komt uit het Sanskriet: Ayu = leven, Veda = kennis.
De letterlijke betekenis is dus kennis van het leven. Ayurveda is niet alleen de kennis van het leven, maar ook de kennis hoe te leven. Iedereen die een inspirerend gezond en gelukkig leven wenst kan daar de ayurveda voor gebruiken.

De ayurveda is gebaseerd op de vedische geschriften (kennis-boeken) die dateren zo'n 3000 v.C.

Mensen worden in de ayurveda verdeelt in combinaties van 3 typen, ook wel dosha's genoemd: Vata, Pitta en Kapha. Deze typen zijn op hun beurt samengesteld uit de elementen.
Vata: Ether en lucht
Pitta: Vuur en water
Kapha: Water en aarde

Bij iedereen kun je een basistype (constitutie) vaststellen en daarna bepalen welke elementen van de basis uit balans zijn. Door middel van bepaalde voeding, maar ook door middel van massage met bepaalde kruiden kun je de disbalans verminderen en, wellicht, opheffen.

Iedereen heeft een plaats in zichzelf waar evenwicht heerst, de combinatie van vata, pitta en kapha die onze basis vormt.

Daarnaast is er de tijdelijke toestand, de disbalans.

Door allerlei factoren zal de basisconstitutie uit balans raken, stress, verkeerd eten, emoties, omgevingsfactoren enz.

De bedoeling van ayurveda is de natuurlijke staat te herstellen zodat we een evenwichtiger (gezonder) leven kunnen leiden.

Een kleine disbalans veroorzaakt ongemak, loopt deze uit de hand dan zal/kan ziekte ontstaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mail: info@massagebas.nl     Tel: 06-18076638