header

Hammam massage

De hammam massage is bekend vanuit de vakantiegebieden Turkije en Marokko en komt oorspronkelijk dan ook uit de Arabische wereld. Waar, uit een combinatie van Arabische en Romeinse wasrituelen, de hammam is ontstaan.

Omdat bij deze massage veel water gebruikt is deze uitgebreide Hammam alleen te geven in een “natte” ruimte. Er is echter ook een aangepaste vorm, waarbij in plaats van warm water, warme compressen  gebruikt worden. Met deze compressen worden, voor het begin van de massage, de poriën geopend. Hierna volgt een scrub met de kese (scrubhandschoen) om de dode huidcellen te verwijderen. Deze scrub wordt gevolgd door de zeepmassage waarbij op traditionele wijze het schuim van de olijfzeep uit de zeepzak wordt gebruikt. Waarna als afsluiting nog een uitgebreide massage met warme amandelolie volgt.

Dit “ritueel” duurt ongeveer 60 minuten waarbij de rug en de benen aan de achterkant worden behandeld, of 90 minuten waarbij ook de benen aan de voorzijde en de voeten mee behandeld worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mail: info@massagebas.nl     Tel: 06-18076638