header

Sportmassage

Het doel van de sportmassage is het verbeteren van de doorbloeding in de spieren.

De verschillende spiergroepen worden op diverse manieren gemasseerd waardoor de doorbloeding gestimuleerd wordt. De spieren kunnen op deze manier weer beter van voedingstoffen en zuurstof worden voorzien, en daardoor ook beter presteren.

Er zijn verschillende vormen van sportmassage:

Een activerende massage;

deze is geschikt voor men aan een sportactiviteit begint, en heeft als doel het gereedmaken van de spieren. Denk hierbij aan het "warm" zetten van een wielrenner. Omdat deze massage het adrenaline gehalte moet verhogen is het een vrij forse manier van masseren, deze massage gebeurt kort voor de activiteit en is niet geschikt om in de massageruimte te geven.

Een sederende (rustgevende) massage;

deze is meer geschikt voor na een sportactiviteit of enkele dagen voor een sportactiviteit en heeft als doel de spieren weer in goede conditie te brengen. Een massage die niet alleen heel geschikt is voor de sporter die optimaal wilt presteren, maar ook heel geschikt voor iedereen die weer wat beter in z'n vel wilt zitten. Zeker als men zich regelmatig laat masseren zult u de werking van de massage steeds beter ervaren.

 

 

 

Mail: info@massagebas.nl     Tel: 06-18076638